Ghid Torquay | Ghiduri Anglia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
        
Localitati din Anglia

Ghiduri Anglia

Ghid Torquay

Asezare geografica
Ora┼čul Torquay din Marea Britanie este situat ├«n comitatul Devon, regiunea South West. Este re┼čedin┼úa autorit─â┼úii unitare Torbay, ├«n alc─âtuirea c─âreia intr─â ┼či ora┼čele Paignton ┼či Brixham. Ora┼čul Toquay se afl─â la 26 km sud de Exter, 61 km nord-est de Plymouth ┼či se ├«nvecineaz─â cu Paignton ├«n vestul golfului. Este cea mai mare a┼čezare din Devon.

Atracţii turistice
Economia ora┼čului se baza ini┼úial pe pescuit ┼či agricultur─â, dar la ├«nceputul sec. al XIX-lea ora┼čul a ├«nceput s─â se dezvolte devenind o sta┼úiune litoral─â foarte la mod─â, frecventat─â ini┼úial de membrii din Royal Navy ├«n timpul r─âzboaielor napoleonene. Renumit─â datorit─â climatului s─ân─âtos, ora┼čul ┼či-a c├ó┼čtigat numele de Riviera Englez─â ┼či compara┼úia cu Montpellier.
Popula┼úia ora┼čului este de aproximativ 62.000 de locuitori, dar ├«n timpul sezonului estival se ridic─â la aproximativ 200.000 de locuitori.
Atrac┼úiile ora┼čului includ unul dintre siturile importante din Marea Britania dat├ónd din Epoca de Piatr─â ÔÇô Kents Cavern. O alt─â destina┼úie popular─â este Living Coasts, construit─â pe Cheiul Beacon, ce dateaz─â ├«nc─â din 1680. Alte obiective includ National Marine Aquarium ├«n Plymouth, Paignton Zoo Environmental Park ┼či Babbacombe Model Village. Un loc popular ├«n ora┼č este ┼či Teatrul Princess.