Ghid Cardiff | Ghiduri Anglia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
        
Localitati din Anglia

Ghiduri Anglia

Ghid Cardiff

Oraşul Cardiff, situat în Marea Britanie, este capitala Ţării Galilor. Odată cu dezvoltarea industriei în regiune, începând cu sec. al XIX-lea, Cardiff a devenit un port important.

Aşezare geografică
Este situat într-o zonă de câmpie, mărginit de dealuri către est, nord şi vest. Datorită caracteristicilor geografice s-a dezvoltat ca unul dintre cele mai mari porturi. Cele două râuri din regiune, Taff şi Ely, se varsă în golful Cardiff.

Clima
Cardiff are un climat temperat cu veri şi ierni în general blânde. Climatul oceanic se manifestă sub forma vânturilor ce suflă din sud-vest peste Oceanul Atlantic. Temperatura medie a lunii ianuarie se situează în jurul a 4,5 grade C, iar a lunii iulie în jurul valorii de 16 grade C.

Atracţii turistice
Dintre obiectivele turistice amintim Millennium Stadium, Pierhead Buildin, National Assembly for Wales, Cardiff Castle, St. David’s Hall, Llandaff Cathedral, Wales Millennium Centre.
Castelul Cardiff este o atracţie turistică importantă şi este situat în centrul oraşului, lângă zona comercială Queen Street şi St. Mary’s Street. Centrul civic, în Cathays Park, cuprinse o colecţie de clădiri în stil Edward, precum City Hall (Primăria), National Museum and Gallery of Wales, Cardiff Crown Court şi clădiri ce fac parte din Universitatea Cardiff. În mijlocul acestor clădiri se află un mic spaţiu verde care găzduieşe Welsh National War Memorial, precum şi un număr de alte mici memoriale.

Festivaluri
The Big Weekeng Festival (Festivalul Marele Week-end) se ţine anual în centrul oraşului în timpul verii şi găzduieşte concerte de muzică şi alte evenimente culturale, precum Festivalul Copiilor ce are loc la Castelul Cardiff. Festivalul anual Cardiff este cunoscut ca fiind cel mai mare festival în aer liber din Marea Britanie.
Oraşul este deservit de Cardiff International Airport (CWL), singurul aeroport internaţional din Wales. Este situat în satul Rhoose, la 16 km vest de oraş. Este conectat de Cardiff prin autobuze regulate, precum şi pe cale ferată.