Ghid Canterbury | Ghiduri Anglia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
        
Localitati din Anglia

Ghiduri Anglia

Ghid Canterbury

Asezare geografica
Canterbury este un oras situat in sud-estul Angliei, in estul comitatului Kent.

Istoric
Orasul are o istorie bogata, datand inca din Epoca Bronzului.
La sfarsitul ocupatiei romane, orasul a fost parasit, pentru ca, in scurt timp, sa fie repopulat de saxoni. Vestigii ale istoriei acestei asezari constituie atractii turistice pentru cei care viziteaza aceste locuri.

Atractii turistice
Astfel, in Cantebury constitue o atractie zidul care inconjura si apara orasul (zid care inca exista), Castelul Cantebury (construit in urma invaziei normande, din secolul al XI-lea), Catedrala din Canterbury (care dateaza din secolul al XII-lea si este resedinta Arhiepiscopului de Canterbury, cel mai inalt ierarh al Bisericii Anglicane), Biserica Sf. Martin din Canterbury (cea mai veche biserica inca in folosinta din Anglia). Catedrala si Biserica Sf. Martin au fost inscrise, in anul 1988, pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Aspectul medieval al orasului, precum si elementele de noutate reprezinta motive de vizitare a acestuia, invocate de turisti.
Totodata, o alta atractie turistica o reprezinta geografia locului. Orasul se afla situat de-a lungul raului Stour. Acesta se divide, in sud-estul orasului.
Transportul spre Cantebury se realizeaza cu trenul (orasul are doua gari – Cantebury West si Cantebury East), sau prin accesul la autostrada. Legatura cu Londra se realizeaza si prin intermediul unui autobuz, care circula la interval de doua ore.