Ghid Dover | Ghiduri Anglia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
        
Localitati din Anglia

Ghiduri Anglia

Ghid Dover

Asezare geografica
Dover este un oras situat in sud-estul Angliei, in tinutul Kent. Este cel mai important port de ferry-boat din tara, fiind cel mai apropiat punct de Europa continentala (cea mai mica distanta intre Anglia si Franta fiind aceea intre Dover si Calais).
Pozitia strategica a portului a fost evidenta mereu: descoperirile arheologice au dezvaluit faptul ca acest oras a fost mereu un punct important al celor care intrau si ieseau din tara, acest lucru mentinandu-se pana in zilele noastre.

Atractii turistice
Asezarea orasului pe valea raului Dour, la baza dealurilor, este ideala pentru pozitia de port (la rau), acesta fiind aparat de vanturi. Totusi, datorita faptului ca raul este o apa curgatoare, de-a lungul timpului au trebuit construite diguri, pentru a impiedica depunerea unor sedimente si alunecarile de teren. Astfel, portul s-a extins pe plaja, pana la mare.
Diferentele de nivel (inaltimile vestice si, in est, platoul pe care se afla ridicat Castelul Dover) au reprezentat, de-a lungul timpului, modalitati de aparare, datorita posibilitatii de a vedea invadatorii de la departare, dar au fost si modificate si folosite in scopul respingerii acestor atacuri. in acest timp, orasul s-a dezvoltat treptat, extinzandu-se de pe valea raului pana la mare.
Activitatea culturala a orasului se desfasoara in special in prezentarea istoriei si culturii acestuia. in Dover exista doua muzee: Muzeul orasului (Dover Museum) si Muzeul de transport (Dover Transport Museum).

Obiective turistice
Pot fi mentionate Abatia Kearsney, Gradinile Russell, Rezervatia naturala Samphire Hoe, Rezervatia naturala Cowgate, Connaught Park, Faleza, Capela St Edmund.
Transportul catre Dover se poate efectua atat cu ferry-boat-ul (pe canalul Manecii), cat si cu trenul sau autoturismul, prin tunelul ce leaga Dover de Calais. Orasul este legat de restul tarii si prin accesul la cateva autostrazi.