Ghid Notthingham | Ghiduri Anglia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
        
Localitati din Anglia

Ghiduri Anglia

Ghid Notthingham

Asezare geografica
Nottingham este unul dintre orasele importante ale Angliei, situat in regiunea Nottinghamshire. Orasul este capitala regiunii est-centrale a tarii.
Nottingham este un oras turistic prin excelenta. Oamenii care il viziteaza o fac pentru cultura sa bogata, pentru frumusetea arhitecturala, pentru a explora istoria sa, dar si pentru shopping. Nottingham este al saptelea oras al Angliei, ca populatie (pe locul sase aflându-se Liverpool).

Obiective turistice
in centrul orasului se afla Old market Square, cea mai intinsa piata din Anglia, care a fost recent reamenajata, pentru a acoperi nevoia de apa (acest lucru realizându-se prin construirea unui numar de fantani). Totodata piata a fost dotata cu dale granit si s-au plantat pomi, pentru a deveni un spatiu de recreere.
Nottingham Council House, unde isi are sediul primaria orasului, este o cladire veche si, datorita marimii si pozitionarii, poate fi vazuta de la multi kilometri departare, chiar si noaptea (fiind luminata). in interiorul acestei cladiri se afla si „Exchange Arcade”, un centru comercial de lux, in care pot fi gasite magazine ale unor firme cunoscute.
Cartierul Hockley este situat in estul orasului. Acesta este centrul principal de distractii si recreere al orasului, datorita numarului mare de baruri, restaurante, cinematografe si teatre.

Istoric
Istoria orasului este bogata, iar locuri de vizitat se afla peste tot, in oras si in imprejurimile acestuia: pesterile din Nottingham, locuri in care se ascundeau cei urmariti, dar si sanctuare in care se oficiau servicii religioase in vremuri de restriste. Ruinele castelului Nottingham, fondat de William Cuceritorul, reprezinta o alta atractie turistica a orasului. Nottingham este si locul in care a aparut legenda lui Robin Hood (acesta având ridicata o statuie in apropierea Old Market Square)
Nottingham este servit de East Midlands Airport din Leicestershire (unde aterizeaza avioane apartinând in special companiilor low cost), de Robin Hood Airport Doncaster Sheffield (care asigura zboruri europene si trans-atlantice), Birmingham International Airport (situat la aproximativ o ora de mers cu masina si 2 ore si 15 minute cu trenul, si care asigura zboruri catre principalele destinatii internationale). Transportul este asigurat si pe calea ferata, iar orasul este conectat de restul tarii si de autostrazi.