Ghid Liverpool | Ghiduri Anglia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
        
Localitati din Anglia

Ghiduri Anglia

Ghid Liverpool

Asezare geografica
Liverpool este oras si un Burg Metropolitan in cadrul Comitatului Metropolitan Merseyside in regiunea North West England. Este unul dintre principalele orase engleze, zona metropolitana având peste 800.000 locuitori.

Istoric
in Secolul al XIX-lea Liverpool era considerat al doilea port al Imperiului Britanic dupa Londra. Vechiul oras portuar Liverpool a fost inscris in anul 2004 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Obiective turistice
Liverpool este un centru cultural international recunoscut, cu o contributie bogata in special in ceea ce priveste muzica pop (cel mai cunoscut grup apartinând acestuia fiind „The Beatles”), arta interpretativa, dar si artele vizuale. in anul 2008 Liverpool va fi Capitala Culturala Europeana. in timpul deceniului al saselea al secolului al XX-lea Liverpool a devenit recunoscut datorita poetilor sai, dintre care, cei mai cunoscuti sunt Roger McGough and the late Adrian Henri. in anii mai recenti, David Bateman si Jim Bennett, membri ai The Dead Good Poets Society au mentinut reputatia orasului.
Liverpool are o bogata traditie in ceea ce priveste artele reprezentative, traditie reflectata in numarul mare de teatre, dintre care cele mai notabile sunt Empire, Everyman,Neptune, Royal Court”, „Unity” sau Liverpool Playhouse.
Orasul are si o orchestra cunoscuta pe plan mondial, datorita interpretarilor sale de exceptie, „The Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, care sustine concertele in propria sala, The Philharmonic Hall”. Totodata, Liverpool dispune si de o orchestra de tineret.
Liverpool poseda peste 2500 de cladiri istorice, protejate prin lege, dintre care 26 sunt de grad I ca importanta, iar 85 sunt de grad II. Orasul contine numarul cel mai mare de sculpturi din intreaga Anglie, alaturi de Westminster si numarul acela mai mare de cladiri, dupa Londra. Portul Liverpool a fost declarat ca apartinând Patrimoniului International UNESCO, datorita sistemului de incarcare-descarcare a marfurilor si a modului in care au fost construite docurile (simboluri istorice ale orasului).
Transportul este asigurat de Liverpool John Lennon Airport, de Leeds and Liverpool Canal, de Portul Liverpool, dar si de calea ferata.