Ghid Bristol | Ghiduri Anglia

Get the Flash Player

Bilete avion  Bilete low cost
        
Localitati din Anglia

Ghiduri Anglia

Ghid Bristol

Asezare geografica
Bristol este un oras situat in partea de sud-vest a Angliei.

Istoric
Orasul este unul dintre centrele importante de cultura si educatie ale partii de sud-vest a Angliei. Chiar de la inceputurile istoriei sale, prosperitatea orasului a fost legata de Portul Bristol. in zilele noastre economia orasului a fost reorientata catre industria aerospatiala, docurile din centru nemaiavând functiile initiale si, prin transformarea in muzeu, devenind exponente ale culturii, facând parte din mostenirea culturala a orasului. Orasul are doua echipe de fotbal oficiale (si inca un numar de cluburi de amatori), este locul in care se afla Bristol Rugby rugby union, o echipa de cricket de prima liga. De asemenea, este organizator al unui maraton care se desfasoara anual.

Atractii turistice
Totodata orasul detine câteva cluburi de atletism, iar in timpul verii aici se desfasoara „Bristol International Balloon Fiesta, una dintre cele mai importante competitii din lume in domeniul baloanelor cu aer cald. in afara activitatilor sportive intense, in Bristol se desfasoara anual Ashton Court festival, un festival muzical in aer liber, tinut in apropierea orasului, in luna iulie.
Bristol este celebru pentru activitatea sa in industria muzicala si de film. Principala companie de teatru a orasului este Bristol old Vic, reprezentanta a „Old Vic” din Londra.Theatre Royal este cel mai vechi teatru din lume cu activitate neintrerupta de la infiintare.Bristol Hippodrome este teatrul care gazduieste productiile nationale in turneu.
Bristol City Museum and Art Gallery gazduieste colectii de istorie naturala, arheologie, sticlarie, ceramica chineza si obiecte de arta.Bristol Industrial Museum gazduieste vechile docuri ale orasului. Totodata, Muzeul Orasului are in custodie alte trei obiective instorice: Tudor Red Lodge (construita in anul 1580), Georgian House (construita in jurul anului 1790) si domaniul Blaise Castle (constructia fiind finalizata in anul 1798).
Orasul se afla la 169 km de Londra si la 71 km de Cardiff.

Aeroport
Bristol dispune de propriul aeroport comercial, Bristol International Airport. Totodata, este conectat de majoritatea destinatiilor importante ale tarii prin transportul feroviar si prin accesul la autostrazile importante.